View Full Version : yumatu iq plus jtag
Pokusavam vec dva dana da uradim jtag na na ovom resiveru
u njemu je cip M3329c f1, a kvar se desio prilikom ubacivanja liste od iq, nemogu nikako da uspostavim vezu preko jtag kabla.
kad pokusam ovo samo mi pise:
FileVersion = 1.0.6.15
-----------------------------------------------------------------------
Selected work mode with Ali M332x
CPU ID = FFFFFFFF
ako ko ima kakav savjet.....hvala unaprijed
Prvo pitanje je da li si na XP ili Windows 7 (ovaj drugi pravi probleme)
Drugo da li si skinuo JUMPER.
Treće postavke idu ovako:
Processor type: Ali M332x
Flash type: SPI Ali
Fast AMD/SPI
CPU ID = 00000000
za početak anivirus off
pokušaj ovako pa javi jel krenulo.
XP, skinuo sam "JUMPER", sve sam tako nastimao
CPU ID, kad pokrenem JTAG dobivam samo FFFFFFFF gdje se stima da se dobiju "00000000" a imam nod 32 i probao sam kad sam ga iskljucio, jedino da pokusam na drugom racunaru.
promjeni u jtag tiny tools base adress umesto BFC00000 stavi AFC00000, a ako sve to ne pomogne probaj sa ovom verzijom jtag tt-a
podesio sam AFC00000 i opet nece, ni sa tvojom verzijom JTAG-a, probat cu na drugom racunaru.....
evo danas sam pokusao i na dr. racunaru opet nisam uspio uspostaviti komunikaciju sa resiverom :(, ima li ko ideju? ili da ga bacim u kantu.
Samo da javim da sam uspio napraviti JTAG, napravio sam novo kablo i od prve je proradio...razlog zasto nije sa prvim kablom neznam, pozdrav.
Kao što rekoh alat je ok ,ali najbitnije je da si uspio.
pomoc ubacen pogresan uphrade upali se crvena pa se ugasi nista se nedesava vise displey neradi
selver1979
04-04-10, 18:16
teško jarane gotovo je to pogrešan softver i kanta za smeče neznam taj ti jtag neče pomoći nism dosad imao problema ni u jednom ubaćaju softvera dobro gledaj drugi put šta da ti kažem nek ti bog pomogne ništa od jtaga neznaš nekad hoće li proći
odradeno bez problema sa jtagom :Heureux05:
nista od kante za smece morat ce joc pricekat:bangin:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.